Kultura

„Igri prestola“ najviše nominacija za nagradu Emi

Televizijska serija kablovske kuće HBO "Igra prestola" sa 22 nominacije vodi u broju nominacija za američku nagradu Emi, a za njom slede "Zapadni svet" i "Sluškinjina priča".

Serija zasnovana na romanima Džordža R.R. Martina već je dva puta osvojila nagradu Emi za najbolju dramsku seriju, podseća AP. 

Ipak, ove godine suočiće se s teškom konkurencijom imajući u vidu da je „Zapadni svet“, čija se radnja odvija u zabavnom parku na divljem zapadu naseljenom andorid domaćinima, dobio je 21 nominaciju, a „Sluškinjina priča“, koja govori o distopijskoj budućnosti, 20 nominacija. 

Serija „Atlanta“ Donalda Glovera vodi u kategoriji za najbolju komediju sa 16 nominacija. 

Sitkom „Rozen“, koji je otkazan zbog rasitičkog tvita glumice Rozen Bar, dobio je samo jednu važnu nominaciju – Lori Mekalf je nominovana za najbolju sporednu glumicu. 

Sa 21 nominacijom može da se pohvali skeč komedija Lorna Majklsa „Uživo subotom uveče“, koja je ismevala i administraciju američkog predsednika Donalda Trampa. 

Nagrade Emi biće dodeljene 17. septembra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend