Kultura

Izbor će vas iznenaditi: „Ovo je film decenije. Nedodirljivo remek-delo“

Na popularnom portalu UNILAD objavljena je lista najboljih 100 filmova decenije , a na prvom mestu našao se film "Društvena mreža" iz 2010. godine

Reč je o biografskoj drami koju je režirao Dejvid Finčer, a čija radnja prati nastanak jedne od najpoznatijih društvenih mreža na svetu, Fejsbuka. Film je osvojio tri nagrade Oskar: za najbolji scenario (Aron Sorkin), za najbolju originalnu muziku (Trent Reznor i Atikus Ros) i najbolju montažu (Kirk Bakster i Angus Vol).

Udruženja filmskih kritičara Vašingtona, Toronta, Los Angđelesa, Las Vegasa, Floride, Dalasa, Čikaga i Bostona proglasili su ga najboljim filmom godine.

UNILAD ovaj film proziva „neverovatnim čudom iz 2010. godine“ i piše da je besprekoran od početka do kraja.

„Ovo je film koji definiše eru koju je do temelja uzdrmao Facebook. Nedodirljivo remek-delo, film decenije“, prenosi Index.

Lista top 10 filmova prema izboru UNILAD-a izgleda ovako:

10. Gravitacija

9. Spotlight

8. Blackfish

7. Blade Runner 2049

6. Zatočene

5. Racija 2

4. Ritam ludila

3. Ratnik

2. Pobesneli Max: Divlja ulica

1. Društvena mreža

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend