Kultura

Mirjani Karanović biće uručena prestižna nagrada

Glumačka nagrada "Dobričin prsten" za životno delo biće dodeljena Mirjani Karanović na svečanosti koju priredjuje Udruženje dramskih umetnika Srbije 19. februara na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a nakon izvođenja predstave "Mamu mu ...., ko je prvi počeo".

Karanovićeva je 32. laureat ovog visokog priznanja koje se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i od unikatno oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

U konkurenciji za nagradu bilo je osam glumica i glumaca, a žiri u sastavu: Vida Ognjenović, predsednik, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković, odluku je doneo 10. decembra većinom glasova. Dodelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dalo je JDP.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend