Kultura

Na beogradskom festivalu muzičkih filmova: Pol Makartni, Majkl Džekson, Čet Bejker

Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš...našli su se među "akterima" igranih i dokumentarnih filmova 4. Paralelnih vizija - Festivala muzičkog filma koji se od 30. oktobra do 3. novembra održava u Art bioskopu Kolarac, u okviru Kolarčeve zadužbine.

Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi deset celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja. Među igranim filmovima je biopik o poslednjim danima džez legende Četa Bejkera „Moje ludo srce“ koji će i otvoriti festival, kao i romantična muzička drama, čiji je lajt motiv muzika kultnog britanskog sastava Kleš „London Town“, koji će zatvoriti festival, a u okviru dana posvećenog obeležavanju četiri decenije legendarnog pank rok albuma „London Calling“ sastava Kleš.

Dokumentarni filmovi donose biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako će publika imati priliku, da na velikom platnu pogleda priču o kontraverznim segmentima života Majkla Džeksona „Napuštajući nedođiju“ 1 i 2, nagrađenu prestižnim Emijem za 2019. Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija „Chuck Berry“, zatim australijskog benda Goubitvins „The Go Betweens – Baš ovde“, kao i odličan dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima frontmena grupe Kleš, Džoa Stramera „Joe Strummer on the Run“.

Takođe deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba „Cavern club“ za koji se tvrdi da je kumovao uspehu legendarnih Buba – Bitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena „The Rolling Stone-Priče sa ivice“ 1 i 2.

Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu: „Gde su se otkotrljali rok magazini“. Projekecije se odvijaju svakog dana od 18.30 i 20.30 časova, a karte po ceni 250 dinara, dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend