Kultura

Novi takmičarski program na FEST-u

Filmski festival FEST ove godine uvodi novi takmičarski program - Fest Fokus, nastao je iz potrebe festivala da dodatno skrene pažnju na autorska ostvarenja koja svojim hrabrim izrazom i izborom teme to zaslužuju, čije će se premijerne projekcije održavati u Dvorani kulturnog centra, saopšteno je iz Centra beogradskih festivala (CEBEF).

„Zbog toga ne čudi što će o najboljem filmu tog programa odlučivati i oni čije se stvaralaštvo opisuje na isti način, Momir Milošević i Dušan Zorić, reditelji čije ste filmove otkrili na Festu, kao i urednik i novinar Damir Šehanović“, kažu iz CEBEF.

Kako dodaju, u okviru programske celine Fest Fokus publika će ove godine imati priliku da pogleda devetnaest raznovrsnih filmskih ostvarenja, među kojima je i jedan film nominovan za Oskara, Telo Hristovo, poljskog reditelja Jana Komase.

Nominovan je od strane Akademije za Oskara za najbolji internacionalni film, a do sad je osvojio više od trideset nagrada na brojnim međunarodnim festivalima, nakon što ga je samo u Poljskoj pogledalo oko 1,4 miliona gledalaca.

U okviru programa, između ostalih, biće prikazani i francuski film „Jelenska koža“, reditelja Kentena Dipjea, kao i „Dopunska nastava“, za koji režiju potpisuje Ivan-Goran Vitez.

Vitez će, zajedno sa glumcima iz ovog filma Đorđem Kukuljicom i Jankom Popović-Volarićem, biti gost na ovogodišnjem Festu.

Gosti Festa biće i akteri filma „Izi Lend“ – rediteljka i scenaristkinja Sanja Živković i glumice Nina Kiri i Mirjana Joković.

Program ovogodišnjeg FEST-a možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend