Kultura

Otvaranje Boljšog teatra 2011.

Čuveni Teatar Boljšoj, koji se renovira od 2005, biće ponovo otvoren 2011, na osnovu dekreta koji je u petak potpisao ruski predsednik Dmitri Medvedev.

"(Naredjujem) organizaciju svečanog otvaranja Teatra Boljšoj 2011", piše u dekretu objavljenom na sajtu Kremlja. Dekret predvidja i osnivanje organizacije za pripremu svečanog otvaranja. Renovirana fasada Boljšog teatra otkrivena je krajem aprila.

Spoljašnjost teatra, koji se nalazi nedaleko od Kremlja u centru Moskve, osmislio je 1856. rusko-italijanski arhitekta Albert Kavos. Na zgradi se nalazi dvoglavi orao, umesto srpa i čekića koji su zdanje krasili u sovjetsko doba. Fasada je bež, a stubovi su bele boje. Prvobitno je bilo predvidjeno da radovi traju do septembra 2008, ali je taj rok u više navrata pomeran.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend