Kultura

Pedeseto izvodjenje Pokondirene tikve

Komedija "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića, u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena 50. put...

Komedija "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića, u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena 50. put 16. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Uloge u toj predstavi tumače Olga Odanović Petrović, Ivana Šćepanović, Darko Tomović, Jelena Helc, Mihailo Ladjevac, Aleksandra Nikolić, Aleksandar Srećković i Branislav Tomašević.

Predstava je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu 27. februara 2007. godine.

"Smeh u ‘Pokondirenoj tikvi’ proizilazi iz načina na koji Fema sprovodi promene u svojoj kući, uči francuski, pokušava da od Jovana načini otmenog slugu, menja svoje manire i ponašanje", navela je Molina Udovički Fotez, dramaturg predstave.

Prema njenim rečima, glavna junakinja veruje da je "od nature za gospodstvo stvorena" i da je samo potrebno da i njeni ukućani to shvate.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend