Kultura

Počasna članska karta NUNS-a reditelju Goranu Markoviću

Povodom godišnjice osnivanja NUNS-a, Izvršni odbor je doneo odluku da u ovoj godini za počasne članove proglasi Lasla Vegela, Gorana Markovića i Branislava Gutu Grubačkom, u znak priznanja za njihov doprinos ostvarenju ciljeva NUNS-a, a danas je u prostorijama Udruženja predsednik Željko Bodrožić uručio počasnu člansku kartu i plaketu proslavljenom reditelju i profesoru FDU-a Goranu Markoviću, koji zbog zauzetosti nije mogao da prisustvuje nedavnoj proslavi održanoj u CZKD-u.

Bodrožić je tom prilikom podsetio da je cilj NUNS-a da slobodno novinarstvo i pluralistički mediji postanu neupitne činjenice, a da u ostvarenju ovog cilja Udruženje ima mnoge saborce, formalno izvan profesije, ali suštinski povezanih sa novinarstvom i medijima.

„Oni su na mnogo načina deo naše misije i vizije i zato je NUNS svojim Statutom predvideo imenovanje za počasne članove istaknute pojedince. Marković, Vegel i Grubački su dosegli visoke domete u svojim profesijama i uz to dokazali javnim delovanjem svoju etičnost i hrabrost i bili uvek za slobodu misli i reči“ izjavio je Bodrožić.

Zahvaljujući se na imenovanju, Goran Marković je rekao da mu je izuzetno drago što je postao počasni član udruženja koje dve i po decenije istrajava u zaštiti prava novinara i bori se za slobodne medije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend