Kultura

Počinje 42. BEMUS

Festival Beogradske muzičke svečanosti, biće otvoren u subotu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu...

Festival Beogradske muzičke svečanosti, biće otvoren u subotu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, nastupom Simfonijskog orkestra RTS-a sa dirigentom Bojanom Sudjićem, koji će izvesti delo kompozitora Stevana Kovača Tikmajera "Skamenjeni odjeci", koje je naručeno posebno za BEMUS.

Direktorka Jugokoncerta Biljana Zdravković rekla je na konferenciji za novinare da će na otvaranju umesto najavljenog perkusioniste Martina Grubingera, koji je sprečen porodičnim razlozima, nastupiti perkusionistički sastav "Maraka tu" (Maraca 2) iz Velike Britanije.

Dirigent Bojan Sudjić rekao je da je BEMUS jedan od najznačajnijih festivala u Srbiji, koji traje bez obzira na sve probleme sa kojima se organizatori susreću.

U okviru 42. "BEMUS-a", 17. oktobra u holu Narodne banke Srbije (NBS), nastupiće "Bemus bonus" svirači i pevači Etnomuzikološkog odseka Muzičke škole "Mokranjac", ansambl za ranu muziku "Flauto dolce", "Kraljevski gudači" i vokalni ansambl "Oktoih".

Festival će biti zatvoren 24. oktobra u Sava centru, koncertom Njujorške filharmonije pod dirigentom Alanom Gilbertom i sa violinistom Leonidom Kavakosom, koji će izvesti dela Sibelijusa, Debisija i Bramsa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend