Kultura

Poništena dozvola za snimanje filma Andželine Džoli

Ministar kulture i sporta Federacije BiH Gavrilo Grahovac u sredu je doneo rešenje o poništenju odobrenja za snimanje filma...

Ministar kulture i sporta Federacije BiH Gavrilo Grahovac u sredu je doneo rešenje o poništenju odobrenja za snimanje filma "Untitled Love Story", holivudske glumice Andželine Džoli.

Grahovac je ranije dao dozvolu za snimanje filma u BiH, ali je u sredu taj zahtev poništen, jer uz njega nije priložen neophodni scenario. Ministar je takvu odluku doneo nakon sastanka sa predstavnicama Udruženja "Žena – žrtva rata".

Predstavnice Udruženja navele su da je, prema njihovim saznanjima, u novom Andželininom filmu reč o ljubavnoj priči izmedju silovane žene i njenog silovatelja. Pošto su i same žrtve masovnog sistemskog silovanja, predstavnice Udruženja ističu da je takva priča za njih nedopustiva. Smatraju da bi ženama, žrtvama silovanja, takav scenario naneo dodatnu duševnu bol.

Takodje, kako prenose bosanskohercegovački mediji, u javnost su procureli brutalni detalji koji će se navodno naći u filmu. Prema tim navodima, ljubav Muslimanke i Srbina rodiće se tokom rata i to nakon što je spomenuti srpski vojnik brutalno silovao Muslimanku i odsekao joj dojku.

Ekipa filma medju kojom se nalaze i bosasnkohercegovački glumci se trenutno nalazi u Madjarskoj. Planirano je da se američka glumica sa ekipom u novembru preseli u Sarajevo, gde će snimiti deo filma.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend