Kultura

Preminuli glumci Igor Pervić i Voja Mirić

Juče su u Beogradu preminuli glumci Igor Pervić i Voja Mirić.

Glumac Igor Pervić preminuo je u 52. godini, u svom stanu. Rođen je u Beogradu 29. oktobra 1967. godine. Glumio je u mnogim filmovima kao što su „Crni bombarder“, „Lajanje na zvezde“, „Bure baruta“, „Sivi dom“ i poznatim serijama „Ranjenik“, „Vuk Karadžić“, a prvi put se pojavio na javnoj sceni sa samo sedam godina.

Javnosti je bio poznat i po priznanju da je počeo da uzima drogu i o svedočenjima kako se od nje odvikavao. Igor Pervić se na jedno vreme i povukao iz javnosti, a u poslednjih godinu dana glumio je u serijama „Šifra Despot“, „Urgentni centar“, „Žigosani u reketu“ i „Nemanjići – rađanje kraljevine“. 

Voja Mirić (1933-2019), glumac koji je ostvario veliki broj uloga u zlatnom dobu naše kinematografije. Uprkos popularnosti, sredinom osamdesetih napustio je glumu i povukao se u miran život. Voja Mirić, koji je u zlatnim godinama naše kinematografije ostvario veliki broj uloga. Ipak, film „Derviš i smrt“ i uloga Ahmeda Nurudina posebno su u pamćenje starijih gledalaca utisnuli njegov markantni lik.  Uprkos popularnosti, sredinom osamdesetih napustio je glumu i povukao se u miran život, daleko do svetlosti pozornice i filmskih reflektora. Na scenu je stupio čudnom igrom slučaja: kao gimnazijalac kruševačke gimnazije otišao je s prijateljem na probu nove predstave gradskog pozorišta i dobio ulogu – starca od osamdeset godina. Ubrzo se s bratom preselio u Beograd, upisao u „Abrašević“, a onda i na Akademiju:

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend