Kultura

Proglašen najbolji muzej na svetu

Pariski muzej Orsej proglašen je najboljim muzejom na svetu za 2018, prema utiscima turista na sajtu Trip advajzor (TripAdvisor).

Najveći sajt za putovanja Trip advajzor svake godine sastavlja listu najboljih muzeja, na osnovu ocena i brojnosti komentara svojih članova. 

U toku 12 meseci, oni su selektovali najpopularnije muzeje sa najboljim ocenama turista a na ubedljivom prvom mestu našao se Muzej Orsej u Parizu, koji je ostavio iza sebe Nacionalni muzej 11. septembar u Njujorku. 

Na trećem je najveća atrakcija Velike jabuke – Muzej Metropoliten, poznatiji kao Met, dok je na četvrtom Britanski muzej u Londonu, na petom Muzej Prado u Madridu.

Pobednik Muzej Orsej, koji je nekada bio stanica voza, zadivljuje posetioce po retkoj kolekciji impresionističkih radova kao i drugim umetničkim eksponatima kreiranim između 1848. i 1914. godine. Posebno su značajni radovi „starih majstora“ uključujući Pola Sezana, Kloda Monea i Pjera Ogista Renoara.

Celokupnu listu možete pogledati u nastavku: 

1. Muzej Orsej (Pariz, Francuska) 

2. Nacionalni muzej 11. septembar (Njujork, SAD) 

3. Muzej Metropoliten (Njujork, SAD) 

4. Britanski muzej (London, Velika Britanija) 

5. Muzej Prado (Madrid, Španija) 

6. Muzej Akropolja (Atina, Grčka) 

7. Luvr (Pariz, Francuska) 

8. Nacionalni muzej Drugog svetskog rata (Nju Orleans, SAD) 

9. Nacionalni antropološki muzej (Meksiko Siti, Meksiko) 

10. Muzej ratnih ostataka (Ho Ši Min, Vijetnam)

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend