Kultura

Prva Renoarova izložba u muzeju Prado

Madridski muzej Prado prvi put organizuje retrospektivu stvaralaštva francuskog slikara Pjer-Ogista Renoara koja će od utorka biti otvorena za posetioce.

Izložba obuhvata 31 Renoarovu sliku koje je muzeju Prado pozajmio Umetnički institut Klark iz američke države Masačusets.

Brojne slike potiču iz Renoarovog impresionističkog perioda, dok druge svedoče o evoluciji njegovog stvaralaštva ka klasičnijoj umetnosti inspirisanoj majstorima kakvi su Ticijan i Rubens. Portreti, pejzaži i mrtva priroda uvršteni su izmedju ostalog u postavku koja će trajati do 6. februara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend