Kultura

Rešen spor oko filma EKV-a

Advokatska kancelarija JMS, punomoćnik Danice Mladenović, majke muzičara Milana Mladenovića (1958-1994), saopštila je danas da je rešen spor sa diskografskom kućom "Multimedija mjuzikom" oko DVD izdanja dokumentarnog filma "EKV - Kao da je bilo nekad".

"Krajem 2010. godine ‘Multimedija mjuzik’ (Multimedia Music) izdala je DVD filma u kojem su bez prethodne saglasnosti nosioca autorskih prava korišćena autorska dela Milana Mladenovića. Nakon vođenih pregovora strane su sporazumno rešile spor u granicama važećih propisa", navodi JMS. "Multimedija mjuzik" je na DVD-iju objavila dokumentarni film "EKV – Kao da je bilo nekad" autora Dušana Vesića, koji govori o sudbini Mladenovića i ostalih članova uticajnog beogradskog rok sastava "Ekatarina Velika" (EKV). Kako navodi JMS, način rešavanja spora je "pozitivan primer u oblasti zaštite autorskog prava u Srbiji i ujedno podsticaj za nosioce prava i korisnike autorskih dela da sporove rešavaju mirnim putem, bez ulaženja u skupe i dugotrajne sudske postupke". "Sa stanovišta zaštite prava autora, ohrabruje spremnost izdavača ‘Multimedija mjuzik’ da brzom reakcijom otkloni povredu prava i spreči nastanak štetnih posledica", ističe JMS. Advokatska kancelarija je upozorila da se zaštita prava Milana Mladenovića ostvaruje individualno, a ne preko SOKOJ-a, i da će "protiv svih lica koja budu neovlašćeno iskorišćavala njegova dela pokrenuti odgovarajuće postupke u skladu sa zakonom".

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend