Kultura

Robert Redford napušta film

Američki glumac Robert Redford rekao je za časopis Entertejnment vikli (Entertainment Weekly) da se bliži kraju svoje glumačke karijere, osim u pozorištu.

„Nikad ne reci nikad, ali sam zaključio da je igranje u komedijama za mene završeno“, rekao je 81-godišnji glumac i dodao da će mu „The Old Man and the Gun“, koji u SAD treba da izađe 28. septembra, verovatno biti poslednji film. 

U filmu on igra ulogu 70-godišnjeg robijaša koji nakon što pobegne iz zatvora krene u seriju pljački. 

„Rešio sam da se posle toga povučem jer glumim od 21. godine“, naveo je Redford, jedan od retkih još aktivnih glumaca svoje generacije. 

Od kraja sedamdesetih retko je bio pred kamerama, gradeći karijeru reditelja. 

Režirao je devet dugometražnih filmova, a za „Obične ljude“ (Ordinary People) je 1981. dobio Oskara. 

Nikada nije dobio Oskara za glumu, iako je imao više uloga u kultnim filmovima poput „Žaoke“ (Sting), „Svi predsednikovi ljudi“ (All The Presidents Men), „Tri kondorova dana“ (Three Days of Condor) i „Moja Afrika“ (Out of Africa). 

Počasnog Oskara za životno delo je dobio 2002. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend