Kultura

Sem Mendes korak bliže Oskaru, „1917“ osvojio nagradu Udruženja reditelja

Ratni film "1917" britanskog reditelja Sema Mendesa osvojio je nagradu Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America - DGA), što je tradicionalno priznanje koje može da predvidi uspeh na predstojećoj dodeli prestižnih Oskara.

Mendes je sa tom nagradom postao favorit za najboljeg reditelja na dodeli Oskara zakazanoj 9. februara u Los Anđelesu.

Ostvarenje „1917“ već je dobilo nagradu Zlatni globus kao najbolji dramski film na dodeli održanoj početkom januara. Film je dobio deset nominacija za Oskara, nagrade koju dodeljuje američka Akademija filmskih umetnosti i nauke.

Mendes je već dobio nagradu DGA pre više od 20 godina za film „Američka lepota“.

Britanski reditelj je na uručenju nagrade sinoć u Los Anđelesu pozdravio rad reditelja Martina Skorsezea, Kventina Tarantina i Bong Džu Hoa koji su takođe bili nominovani za nagradu DGA.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend