Kultura

Srbija od 4. do 8. septembra na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi

Srbija će predstavljanjem nacionalnog štanda učestvovati na 32. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, koji će biti održan od 4. do 8. septembra, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Glavna tema srpskog nastupa biće 810. godišnjica od nastanka Studeničkog tipika Svetog Save, kao i 800. godišnjica od sticanja srpske crkvene samostalnosti.

Nastup Srbije u Moskvi biće i u znaku značajnih godišnjica srpskih pisaca – 90 godina od rođenja i 10 godina od smrti Milorada Pavića, 90 godina od smrti Aleksandra Popovića, 30 godina od smrti Danila Kiša i 100 godina od objavljivanja zbirke pesama “Lirika Itake” Miloša Crnjanskog, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na moskovskom sajmu biće predstavljena edicija “Serbika” izdavačke kuće “Skitija”, kao i izdanja “Aleteje”, a posebno predstavljanje imaće Beogradski sajam knjiga.

Кao prateći program, u Domu ruske dijaspore “Solženjicin” biće otvorena izložba “Sergej Solovjov: konjanik i stripar” Irine Antanasijević.

Završnog dana biće održan i okrugli sto “Savremena književnost Rusije o Srbiji i Srbije o Rusiji” u klubu “Falanster”, a učestvovaće književnici i kritičari Boris Кuprijanov, Vladimir Šurigin, Maksim Surkov, Jevgenije Baranov, Ivan Naumov i Mihail Polikarpov.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend