Kultura

Sve tri MTV nagrade za „Montevideo“

Rediteljski debi glumca Dragana Bjelogrlića, film “Montevideo, Bog te video” osvojio je priznanja u sve tri kategorije, koliko ih je bilo na prvoj dodeli regionalnih MTV filmskih nagrada održanih 5. juna u pozorištu Madlenianum u Beogradu.

"Tražili su odmjerenog, kulturnog i decentnog voditelja, a da je pritom smiren i jako skroman. Moj kolega Sergej Trifunović je bio zauzet snimanjem filmova pa sam tu ja da se družim sa vama", pozdravila je na početku programa publiku simpatična voditeljka, pevačica Ida Prester.

Dodela MTV nagrada svakako je prošla u znaku njenih duhovitih komentara na račun kinematografije balkanskih zemalja i ostvarenja novinovanih za nagrade.

"Što se dogodi kada hrpa napaljenih slovenačkih tinejdžera ode kampirati, i to baš pored hrpe slovenačkih napaljenih tinejdžerica," upitala je Prester, dobivši sasvim neočekivani odgovor iz publike. "Ne, nije pornić! To bi možda bilo u srpskoj kinematografiji, Slovenci su previše fini za to", šarmantno se snašla voditeljka, kasnije dodavši i da su Hrvati konačno uspeli snimiti dobar film, koji nije isključivo ratni, misleći na nominovani film iz Hrvatske.

A od svih ostvarenja, publika je najviše glasova dala filmu "Montevideo, Bog te video", a njegove mlade zvezde Nina Janković i Miloš Biković osvojili su nagrade u glumačkim kategorijama.

Primajući priznanje u obliku kese kokica, Dragan Bjelogrlić je zahvalio celokupnoj ekipi, dodajući da se nada da će kroz godine ovo postati još ozbiljnija manifestacija koja će spojiti region, kako bismo mogli da se družimo, ali i takmičimo.

Za ovo priznanje nadmetali su se i slovenački film "Gremo mi po svoje", hrvatski "Šuma Summarum", makedonsko ostvarenje "Majki" i srpski film "Tilva Roš", koji je dobio najveći aplauz prisutnih gostiju.

Miloš Biković, kojem je ovo prva nagrada u karijeri, priznao je da je smislio nešto smešno da kaže, u duhu ove neobične dodele, ali je zaboravio. Tako je i on zahvalio filmskoj ekipi ispred i iza kamere, i reditelju Bjelogrliću jer je bio dovoljno lud da mu poveri ulogu.

On je time nadmašio svog filmskog kolegu Petra Strugara, koji je takođe bio među nominovanima, zajedno sa Leonom Lučevim, Nikolom Rakočevićem i Jurijem Zrnecom.

Preko video poruke publici se obratila njegova koleginica Nina Janković, objašnjavajući da je za mladu glumicu velika stvar da primi ovakvu nagradu. Ona je, zahvaljujući glasovima publike pobedila u konkurenciji koju su činile Branka Katić, Marija Škaričić, Iva Kranjc i Lucija Šerbedžija.

Nagrade su uručivali glumci Gordan Kičić, Stefan Kapičić i Slovenka Katarina Čas, kao i vlasnik Gorkog lista Vojin Đordević. Između predstavljanja filmova i dodeljivanja priznanja nastupili su hrvatski sastav "Jinx", Aleksandra Kovač i makedonska grupa "Bei the Fish" sa Karolinom Gočevom. Posebnim aplauzom nagrađeni su mladi čanovi sastava "KZS", koji su "isprozivali" sve nominovane.

Međutim, parter Madlenianuma bio je poluprazan, a ceremonija uz nekoliko tehničkih problema, trajala je svega četrdesetak minuta. Regionalni MTV nije prenosio direktno dodelu, već će snimak biti naknadno emitovan. Ali, kako je na kraju rekla voditeljka: "Za prvi put nije bilo loše, može nam se progledati kroz prste, pa se vidimo sljedeće godine kada budemo još bolji."

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend