Kultura

Završen Sajam knjiga

Primopredajom Otvorene knjige završen je 64. Sajam knjiga u Beogradu. Organizatori kažu da je poseta bolja od prošlogodišnje, kada je na sajmu bilo 193.000 ljudi.

Na najvećoj regionalnoj književnoj smotri gostovali su i najuspešniji pisci iz regiona.

Roman Goceta Smilevskog “Sestra Sigmunda Frojda” preveden je na više od 30 jezika, objavili su ga najveći svetski izdavači, a dobio je Nagradu Evropske unije za književnost i Nagradu za mediteransku kulturu.

Nakon dolaska nacista Frojd je imao dozvolu da napusti Beč, ostavio je četiri sestre, koje će biti odvedene u logor i tragično okončati život. Ovo je priča jedne od sestara, Adolfine.

“Ne samo istoriografija, već i njeni bližnji su joj oduzeli glas. Ja sam hteo da njoj dam glas, da ispriča svoj život. Naravno, fikcionalni, jer malo je ostalo od nje u smislu dokumenata i podataka”, naveo je Goce Smilevski, književnik.

Brojni novi programi, zanimljive tribine i predstavljanje zemlje gosta Egipta, obeležili su 64. Sajam knjiga.

“Ostvarilo se ono što sam ja i hteo da se vidi, da postignemo, da se sve vreme, o čemu god da se razgovaralo, a razgovaralo se o mnogim temama, da je uvek u središtu razgovora bilo čitanje i knjiga”, rekao je Vule Žurić, urednik programa Sajma knjiga.

Primopredajom otvorene knjige između Egipta i Rumunije, sledećeg počasnog gosta svečano je zatvoren Sajam knjiga.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend