Multimedia

Aždaja sa 5 glava

ASUS ENGTX5802DI1536MD5 je puna oznaka trenutno najmoćnije grafičke kartice na svetu.

Sama kartica izgleda elegantno, ali u isto vreme i veoma moćno, pošto je izrađena od najkvlitetnijih materijala, sposobnih da dispuju veliku količnu toplote sa GTX580 čipa. Dizajnerski gledano kartica dosta podeća na popularnu 480-ticu, ali je od nje za koji milimetar duža i šira. Ovo je bila neminovnost kako bi se ugradio efikasniji ventilator, koji i pri maksimalnom overkloku ne proizvodi previše buke. Podrška za NVIDIA 3D Vision Surround tehnologiju se podrazumeva, i operativna je i sa 1080p HD interfejsom – korisnik može da igra 3D igre, gleda filmove i slike uz pomoć tri vezana monitora, što doživljaj podiže na jedan viši nivo. ASUS je u saradnji sa NVIDIA-om u ovu karticu natrpao sve što se moglo napakovati od novih tehnologija. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na setove instrukcija vezane za prikaz 3D formata, al ii brojne napredne dodatke za renderovanje slike i postizanje što bolje detaljnosti.

ASUS ENGTX580 grafička karta je optimizovana za nove DirectX 11 gejming naslove koje u kombinaciji sa naprednom teselacijom dovode objekte u igrama u relano stanje prikaza. Ova opcija omogućuje da se veliki broj detalja primeti i u visokim rezolucijama, što dozvoljava da i najzahtevniji naslovi budu igrivi i sa odličnim ugođajem slike što je jednim delom posledica sirove snage, tj. velikog broja frejmova po sekundi. Kartica je na svim testovima pokidala konkurentske modele i dokazala da NVDIA zna i ume da napravi savršenu grafulju. Uostalom to se najbolje da videti iz priloženih tabela sa rezultatima. U najzahtevnijim igricama današnjice jasno se vidi da je ova kartica i do 25% brža u odnosu na najbrži single akcelarator kompanije ATI, tako da zeleni sada ima preko potrebnu brzinsku prednost. Što se tiče konektivnosti sve je preslikano sa modela ENGTX480. Cena joj jeste visoka, ali za ono što nudi I sasvim opravdana!

Cena (sa PDV-om): oko 53.500,00 dinara
Kontakt: ASUS

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend