Multimedia

Chromium Edge stiže na Linux?

Microsoft radi na tome da svoj Edge browser, zasnovan na Chromium endžinu, omogući Linux korisnicima u budućnosti. Sean Larkin, menadžer tehničkog programa u Edge timu, nedavno je pokrenuo anketu na Twitteru sa velikim brojem pitanja o veb razvoju pregledača za Linux, uključujući i to kako developeri očekuju da instaliraju browser na svojim uređajima.

Microsoft je još uvek u ranim fazama razvoja, pa se očekuje da će proći izvesno vreme dok Edge stigne na Linux i bude dostupan javno. U svakom slučaju, radi se o jasnoj naznaci da kompanija radi na ovom projektu.

Microsoft je ranije nagovestio svoju zainteresovanost da Edge omogući za Linux. Trenutno, kompanijin Edge browser je već dostupan na mnogim platformama. Insider kanali su dostupni za Windows 7, 8.1 i 10, kao i macOS, ali još nije poznato kada će postati dostupan javno. Postoje i mobilne verzije pregledača, za Android i iOS.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend