Multimedia

Facebook blokira reklamiranje kripto-valuta

Kompanija Facebook saopštila je da će blokirati svaku reklamu koja promoviše kripto-valutne proizvode i usluge.

U toj kompaniji je rečeno da je otvorena za nove tehnologije, ali da mnogi nisu delovali u „dobroj veri“.

Nedavno je došlo do „poplave“ novih kripto-valuta, u pokušaju da se suzbije veliki porast vrednosti Bitkoina.

Facebook je pozvao korisnike da prijave bilo kakve oglase u vezi sa kripto-valutama koji su izbegli bezbednosne mere kompanije.

Kompanija je priznala da neće moći uvek da spreči pojavu svakog oglasa za kripto-valutu.

„Želimo da ljudi na Fejsbuku nastave da otkrivaju i saznaju o novim proizvodima i uslugama bez straha od prevara“, napisao je Rob Latern, menadžer za proizvode za Facebook Business.

„Što će reći, postoje mnoge kompanije koje reklamiraju binarne opcije, ICO i kripto-valute koje trenutno ne funkcionišu u ‘dobroj veri'“, rekao je.

ICO (Initial coin offering) ohrabruje ljude da kupe nove kripto-valute pre nego što one budu „lansirane“, u nadi da će jednog dana one biti mnogo vrednije, pošto postane popularna.

Neke kompanije koriste ICO kao način za podizanje velikih suma novca, ali bez regulatornog opterećenja vezanog za podizanje gotovine na „tradicionalni“ način. Zbog toga su mnoge ICO-a jednostavno nestale.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend