Multimedia

Huawei dobio privremenu Android licencu na 90 dana

Ovih dana se dosta priča o nedavnoj odluci američke administracije da se Huawei Technologies stavi na crnu listu i da se američkim kompanijama zabrani saradnja i poslovanje sa kineskim gigantom.

Google je ranije objavio da povlači Huaweijevu Android licencu, na šta je kompaniju primorala odluka administracije SAD. U međuvremenu, Ministarstvo trgovine SAD je efektivno odložilo delovanje ovih naredbi tokom narednih 90 dana, počevši od danas.

Tokom perioda od naredna tri meseca Huawei će moći da kupuje proizvode i usluge kreirane u Americi kako bi održao postojeću mrežu i nudio softverska ažuriranja za postojeće Huawei uređaje, kako stoji u izveštaju Reutersa. Međutim, kineskoj kompaniji je i dalje zabranjeno da od američkih proizvođača kupuje delove i komponente koji bi se koristili za nove proizvode, bez odobrenja za licence koje bi najverovatnije bile i odbijene. Tokom perioda od narednih 90 dana, Huawei će moći da sa Google-om sertifikuje ažuriranja operativnog sistema za postojeće telefone. Ostaje da se vidi da li će ovaj period biti dovoljan da se u sertifikaciju uključi i licenca za Android Q ažuriranja za postojeće telefone, ali nema sumnje da će Huawei dati sve od sebe da se ovo ostvari.

Privremena Android licenca, koju je Huawei dobio, ističe 19. avgusta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend