Multimedia

Huawei i dalje na crnoj listi

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da još neće skinuti kinesku telekomunikacionu kompaniju Huawei s trgovinske crne liste.

Tramp je, međutim, dodao da će dozvoliti američkim kompanijama da kompaniji Huawei prodaju komponente. Sudbina kompanije Huawei je postala centralna tema u trgovinskom ratu SAD i Kine. Tramp je na samitu G20 u Osaki objavio da će se pregovori dve strane nastaviti.

Predsednik SAD je ipak rekao da će se o kompaniji Huawei odlučivati tek na kraju trgovinskih razgovora.

On je naveo i da finansijska direktorka kompanije Huawei Meng Vangžu, koju je Kanada uhapsila na zahtev SAD, nije bila tema današnjeg sastanka s kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend