Multimedia

Jeftin Fermi

Ako ste mislili da je NVIDIA sa lansiranjem GTS450 grafičkih kartica zaokružila svoju priču u nižoj klasi, onda ste se grdno prevarili, jer nam je pre samo desetak dana iz zelenog tabora predstavljena još jedna familija jeftinih Fermi rešenja - GT430.

Kao po običaju ASUS je prvi krenuo u njihovu proizvodnju i već lansirao nekoliko odličnih modela, među kojima je i ENGT430/DI/1GD3 kartica. Radi se o nisko profilnoj grafulji sa jednostavno rešenim rebrastim hladnjakom koji direktno naleže na GPU. Isti na sebi ima i mali ventilator, koji ne proizvodi veliki stepen buke, a fino hladi sam čip. Kartica je namenjena prosečnim i manje zahtevnim korisnicima koji računar više koriste za svakodnevni rad i obradu jednostavnijih grafičkih elemenata nego za igranje. Ipak, pošto je reč o modelu sa 1GB radne memorije sasvim fino se možete i izigrati, ali u nižim rezolucijama. Pogodna je za gledanje HD filmova, rad sa multimedijom, pa čak i obradu 3D materijala. Cena joj je za naše uslove više nego povoljna, pa verujemo da će biti najčešći izbor jeftinih desktop mašina.

Cena (sa PDV-om): oko 8.200,00 dinara
Kontakt: ASUS, www.asus.rs

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend