Multimedia

Microsoft najavio nove tastature sa Office i emoji tasterima

Microsoft je predstavio nove tastature, koje karakterišu specifični Office i emoji tasteri. Dostupne su dve nove tastature - jedna sa ergonomskim dizajnom i druga sa Bluetooth podrškom i tanjim dizajnom.

Office taster na obe tastature će zameniti windows taster s desne strane, a služiće za pokretanje Office-a za Windows 10. Office taster se takođe može koristiti kao prečica za otvaranje Office aplikacija, kao što su Word (Office taster + W) ili Excel (Office taster + X).

Pored Office tastera, tu je i dodeljeni emoji taster. Kada se pritisne ovaj taster, pokreće se lista za izbor emotikona u okviru Windowsa 10. Nije moguće dodeliti specifičan taster za određeni emotikon ili kreirati prečice za emotikone.

Microsoft tvrdi da novi Ergonomic Keyboard model nudi udobnost kucanja tokom čitavog dana, uz pomoć podeljenog ergonomskog dizajna. Glavna karakteristika tastature je poboljšano odmorište za dlanove, prekriveno premijum materijalom, dodeljene prečice za Office 365, emotikone, search i kontrolu multimedijalnog sadržaja.

Bluetooth Keyboard, s druge strane, karakteriše značno skladniji dizajn. Ključne karakteristike ovog modela su Bluetooth konekcija i baterija koja traje do dve godine i isti navedeni tasteri za prečice.

Ergonomic Keyboard i Bluetooth Keyboard modeli će biti dostupni od 15. oktobra, po cenama od 60 i 50 dolara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend