Multimedia

Najčešći mitovi o pametnim telefonima

Neke od najvećih zabluda u vezi sa pametnim telefonima jesu da prekomerno punjenje uređaja dovodi do kvara, kao i da su sa resetovanjem podaci na telefonu zauvek izgubljeni.

Minimalno osvetljenje pozadine i njene tamnije boje vam štede bateriju

Ovaj mit je samo polovično istinit. Da baterija traje duže ako se koristi manje svetla važi za uređaje sa LED osvetljenjem. To su LED, AMOLED i Super AMOLED ekrani. S druge strane, LCD ekrani iscrpljuju bateriju korišćenjem tamnijih boja, čak i crne, koje manje „sijaju“. Zato ovi uređaji prikazuju kvalitetnije tamne boje.

Punjenje telefona nakon što se već napunio vodi do kvara  

Pametni telefoni su sposobni da se odbrane od “prekomernog“ unosa energije. Kada se baterija napuni do kraja, šalje signale telefonu koji automatski ukida dalje napajanje. Ne postoji „prekomerno“ punjenje.  

Treba koristiti punjač koji je došao uz uređaj  

Za punjenje telefona može se koristiti bilo koji punjač pod uslovom da je kompatibilan sa uređajem. Naravno, neki punjači su kvalitetniji i brže pune.  

Bolje karakteristike na papiru ne znače i bolje performanse  

Činjenica je da uređaji koji imaju odlične karakteristike u teoriji, nekad ne postižu baš najbolje rezultate. Zato je potrebno razmotriti sve aspekte pre same kupovine pametnog telefona, kao i bilo kojeg drugog uređaja.  

Vraćanje na fabrička podešavanja će obrisati sve podatke

Rezultat vraćanja pametnog telefona na fabrička podešavanja zaista će biti brisanje datoteka. Svejedno, surfovanje po internetu pružiće vam malu pomoć kako biste povratili “izgubljene“ podatke na uređaj.

Ipak, ako nameravate da prodate ili poklonite svoj pametni telefon, a plašite se da će novi korisnik imati mogućnost da zaviri u vaše podatke, jednostavno ih zaključajte šifrom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend