Multimedia

Novi MacBook Air računari

U modernom i dinamičnom svetu mobilnost je naša realnost i jedini način da ostanemo u stalnom kontaktu sa poslovnim partnerima, prijateljima i našim bližnjima. Moćan mobilni telefon, može mnogo toga da odradi u pokretu, ali za ozbiljnije stvari ipak vam je neophodan računar. Novi MacBook Air notebook-ovi donose maksimalnu mobilnost, pun komfor i ultra moćne performanse gde god da se nađete. Napravljeni od aluminijuma, sa SSD diskovima u sebi kao stvoreni su za putovana, prezentacije, kućnu i kancelarijsku upotrebu. Naoružani moćnim Intel-ovim procesorima i diskretnom NVIDIA grafikom odvešće vas u svet multimedije kakav do sada niste videli.

Još manji

Novi MacBook Air računari od sada će se isporučivati u dve verzije, sa displejima djagonala 11.6 inča i 13.3 inča. Iako nas je malo iznenadio potez gospodina Jobsa da dodatno smanji dijagonalu najtenjem notebook-u na svetu istraživanja ipak kažu drugačije. Sve više se traže računari sa malim ekranima baš iz razloga lakšeg prenošenja sa jedne lokacije na drugu.

MacBook Air modeli sa dijagonalama od 11.6 inča isporučivaće se sa Intel-ovim Core 2 Duo proceosrima radnog takta od 1.4GHz do 1.6GHz, fleš storidžima kapaciteta od 64 i 128GB, a za grafičke aktivnosti koristiće resurse NVIDIA 320 akceleratora. Da bi Snow Leopard leteo brine se 2GB radne memorije, a za vaš pun komfor tu je vrhunska tastatura i Multi-Touchpad preuzet sa MacBook Pro mašina. Uslišene su molbe potrošača pa tako sada novi Air računari imaju po dva USB 2.0 porta, a da stvar bude lepša tu je i čitač SD kartica. Svi raspoloživi 11-inčni modeli teže svega 1.04 kilograma i predstavljaju najlakše notebook računare na svetu.

U starom ruhu

Svi dobro znamo koliko veliku popularnost je doživela prva i druga generacija MacBook Air računara, koja je isključivo dolazila u "pakovanju" od 13 inča. Modeli ovih dijagonala i dalje spadaju među najpopularnije, pa je tim iz Kupertina odlučio da ih maksimalno unapredi. Nove 13-ice se isporučuju sa Core 2 Duo procesorima radnih taktova od 1.86GHz do 2.13GHz i ustanju su da odrade i najsloženije grafičke procese zahvaljujući NVIDIA grafici i brzim fleš storidžima velikih kapaciteta. Konektivnost im je i dalje jača strana, a kao i mlađa braća sada dolaze sa po 2 USB 2.0 porta. Nešto su teži, ali su zato i poprilično brži u realnom radu.

Cena (sa PDV-om):
11.6 inčni modeli – od 104.890,00 dinara
13.3 inčni modeli – od 136.890,00 dinara

Specifikacija 11.6 inčnih rešenja

Kotakt: Apcom

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend