Multimedia

Preko 170 malicioznih aplikacija otkriveno u Google Play Store-u tokom septembra

Na Google Play Store-u se u poslednje vreme otkriva sve više malicioznih aplikacija. Čak je i jedan od popularnijih alata "CamScanner" okrivljen za korišćenje napadnih reklama.

Sada izveštaj istraživača iz ESET-a ukazuje na 172 maliciozne aplikacije, koje su u Play Store-u otkrivene samo tokom septembra. Ovo je poprilično alarmantno, posebno ukoliko su Google-u potrebni eksterni izveštaju kako bi ukazali na probleme u zvaničnoj prodavnici aplikacija za Android.

Najveći broj aplikacija za koje je otkriveno da su maliciozne je već uklonjen, međutim, posebno je zabrinjavajuće što su sve aplikacije kombinovano imale preko 335 miliona instalacija.

Kompaniji Google ostaje da izmeni način na koji se aplikacijama odobrava da budu dostupne na Play Store-u, što će omogućiti da korisnici manje budu zabrinuti kada je u pitanju ono što instaliraju na svoje mobilne uređaje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend