Multimedia

U HD svetu…

HD Webcam Diamond je jednostavno dizajnirana Web kamerica nemanjena umereno zahtevnim korisnicima i svima koji žele da dotaknu svet slike visoke rezolucije u cyber komunikaciji sa drugim ljudima.

Kvalitetom izrade smo zadovoljni i mišljenja smo da je Sweex iz generacije u generaciju sve bolji i bolji. Malo nam je zasmetalo što je finiš glossy, pa prilikom održavanja dolazi do habanja, odnosno grebanja plastike, ali sa druge strane dobija se na atraktivnosti. Kao i 99% Web kamerica koje se prodaju kod nas i Diamond sa računarom komunicira preko USB 2.0 veze. Softver koji je prati je solidno rešen, ali nije neko preterano ispeglano rešenje kao npr. Logitech-ova Vid aplikacija, koja odlično radi posao. Kabl kamerice je solidne dužine, a ista ima i mikrofon, pa je tako komunikacija sa sagovornikom kompletna. Kvalitet video prikaza je za svaku pohvalu i to je možda i najjača strana ovog modela. Boje su verno reprodukovane, a detalji dosta dobro prikazani. Pošto kamera operiše sa rezolucijom od 1600×1200 piksela to je bilo i za očekivati. Video zapis se pravi pri maksimalnih 30fps i relativno smo zadovoljni njime. Jedino što nam je malo zasmetalo je što nikako nismo uspevali da dobijemo full oštru sliku, ali ako pogledate cenu kamerice, biće vam sve jasno. Zvuk koji hvata mikrofon je tek prosečan i to je i najveća mana ove kamerice, ali će ipak odraditi posao. Mišljenja smo da je bolje bilo da je kamerica i koji evro skuplja, a da se nije zakidalo na kvalitetu zvuka, ovako nije na odmet da razmislite o kupovini odvojenog mikrofona.

Sweex je lansiranjem Diamond kamerice dokazo da ima jake kontakte u svetu periferija i da može da napravi odlično, a jeftino HD Web rešenje. Pored solidnog kvaliteta slike i modernog dizajna, ovu kamericu odlikuje i visok stepen funkcionalnosti, kao i pristojan softver, zbog čega od nas dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): 27 evra
Kontakt: ALTI

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend