Multimedia

Vreme je za 3D projektor

Napraviti jeftin, a dobar 3D projektor, prava je filozofija, naročito ako isti želite da bazirate na DLP tehnologiji, koja nije nimalo jeftina za implementiranje. Rešenje je moguće ako celu stvar postavite u jedan kompaktan oblik, kao što je to uradio VewSonic.

Model PJD6211 pokazuju da 3D tehnologije mogu biti deo malog sistema, ako se njime tehnološki ovlada kako treba. Na priloženoj fotografiji jasno se mogu uočiti skromne dimenzije ovog projektora, kao i veoma dobra postavka objektiva i samih kontrola. Kvalitet izrade je očekivano na visokom nivou, dok je njegova montaža toliko uprošćenja da se za svega par minuta može okačiti na zid ili postaviti na neki kompatibilni nosač – dakle na uživanje u omijenoj multimediji nećete dugo čekati. Reaolucije u kojima operiše PJD6211 su vezane za VGA i SXGA standarde, bar kada je upitanju PC platforma, a u slučaju da vam je nosioc sistema Mac OS X uz odgovarajući adapter ćete ostvariti vrednosti od 1024 x 768 piksela. Kvalitetom slike smo zadovoljni i mišljenja smo da je ViewSnic tu već godinma u samom vrhu. Prelom boja je korektan, dok su prelazi osrednje jačine i dubine. Vi naravno po želji možete uticati na sve parametre, mada je naš savet da sve držite na nekim postavljenim vrednostima. 3D prikaz je dobar, međutim nije na nekom vrhunskom nivou. Kod dinamičnih scena, primećuje se prisustvo kockica, ali budimo realni, ovo je ipak projektor koji ne operiše sa HD rezolucijama, pa je to bilo i za očekivati. Korišćenje naočara je obavezno u slučajevima kada se odlučite za gledanje 3D filmova i njih morate nabaviti odvojeno, jer se ne isporučuju u paketu. Po ostalim karakteristikama PJD6211 spada u neki prosek, mada je cenom daleko najprihvatljivije 3D rešene koje se može naći u slobodnoj prodaji kod nas, pa upravo zbog toga i zaslužuje preporuku više.

Cena (sa PDV-om): oko 62.000,00 dinara
Kontakt: Emmi

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend