Multimedia

Vreme je za LED displej

ViewSonic je VX2450wm-LED dizajnirao sa namerom da napadne srednji segment tržišta, koji realno gledano poslednjih godinu dana nije baš najbolje pokriven.

LG i Samsung imaju korektna rešenja, ali su poprilično skupi, pa je ViewSonic odlučio da poradi na samoj matrici kod VX modela i dodatno je usavrši, odnosno pojeftini njenu ugradnju i ukomponuje je sa LED pozadinskim osvetljnjem. Tako je nastao VX2450wm-LED monitor (ali i još neki modeli), koji u osnovi donosi bolji prikaz slike, poređeno sa prosečnim 24-inčnim rešenjima iz ovog cenovnog ranga, ali i značajno napredniji prelom boja. Detalji na test fotografijama deluju skoro savršeno, dok dinamične scene izgledaju živahno i kristalno jasno. Iako njegov panel ima odziv piksela od 5ms, ovaj monitor je potpuno optimizovano rešenje i za igranje igrica, kao i za prikaz sadržaja visoke definicije, pošto operiše rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Konektivnost mu je jača strana, mada ne poseduje HDMI ulaz kome smo se potajno ponadali. Mana mu je nešto lošija ergonomija, koja je generalno problematična kod svih displeja veće dijagonale, ali ako se u obzir uzme da su mu ciljna grupa potrošači koji gutaju multimedijalne sadržaje zažmurećemo na jedno oko.

Cena (sa PDV-om): 23.000,00 dinara
Kontakt: ALTI

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend