Multimedia

Vrhunski Pavilion DV6

Pavilion DV6 je notebook na kome se radilo poprilično dugo i koji pokušava da spoji nekoliko bitnih stvari: moderan dizajn, vrhunske performanse i ultra mobilnost. Jednostavne linije, karoserija od aluminijuma i odličan displej nešto je što odmah upada u oči dok posmatrate ovaj računar.

Dosta toga kod njega podseća na Apple-ove nove MacBook Pro mašine, a ponajviše sam oblik displeja – toliko je sličan da smo u jednom momentu pomislili da je potpuno preuzet sa nekog od aktuelnih MacBook Pro lptopova. Čak su i u pogledu kvaliteta prikaza veoma slični. Boje su verno reprodukovane, uglovi vidljivosti oddlični, dok je odziv za svaku pohvalu, pa dinamične scene izgledaju tako realno, kao da ste u sred njih, odnosno u centru dešavanja. Izrada je jača strana DV6 modela i tu se HP nije igrao. Tastatura je isto lepo odrađena sa tasterima oserednjeg hoda, tako da vas prsti neće boleti, čak i nakon dužeg kuckanja. Touchpad je takođe vrlo simpatično osmišljen i što je nama najbitnije – veliki je, a to u realnom radu znači visok stepen komfora i full multi-touch kontrole. Ugrađeni zvčnici (potpisuje ih Altec Lansing) su dobri, mada visoki tonovi nisu baš najbolje reprodukovani, ali uz malo podešavanja mogu da se postignu cool rezultati. A da bi sve bilo na visokom nivou za prikaz se brine ATI Mobility Radeon HD 5650 sa 1GB DDR3 memorije. Na osnovu toga nije teško zaključiti da se na njemu lepo možete i poigrati. Za kraj ćemo još reći da je cena mašine ipak malo previsoka, te da smo očekivali da će HP tu biti malo korektnije, ali ko zna da ceni sve mogućnosti koje donosi DV6 par hiljda dinara više mu neće predstavljati problem.

Cena (sa PDV-om): 109.990,00 dinara
Kontakt: HP

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend