Muzičke vesti

Jedna od najprovokativnijih grupa s prostora bivše Jugoslavije stiže u Beograd

Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Lajbah nastupiće 4. decembra u Beogradu.

Lajbah stiže u Beograd u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju svoj poslednji album „The Sound of Music“, izdat krajem 2018. godine, saopštili su organizatori.

Ovaj album nastao je kada je Lajbah kao prvi rok bend sa Zapada posetio Severnu Koreju 2015. godine povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja te zemlje, a sadrži pesme izvedene tom prilikom, kao i muziku iz tada snimljenog dokumentarnog filma „Dan oslobođenja“.

Pored numera sa novog albuma, publika će na koncertu u Beogradu moći da čuje i najveće hitove iz svih faza benda, kao što su „Life Is Life“, „Resistance Is Futile“, „Smrt za smrt“, „Now You Will Pay“, „Eurovision“, „The Whistleblowers“, te nove pesme napisane za naučno fantastični film „Iron Sky – The Coming Race“, u režiji Tima Vuorensole, koji se trenutno prikazuje u evropskim bioskopima.

Uvek na vetrometini kritike, uvek jasno iskazujući svoj stav prema savremenom svetu, Lajbah predstavljaju istinske umetnike na muzičkoj sceni, a svaki njihov nastup predstavlja multimedijalni spektakl kojim na najneposredniji način komuniciraju sa svojom posvećenom publikom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend