Muzičke vesti

Kraj sastava The White Stripes

The White Stripes su objavili da od juče, 2. februara, bend više ne postoji.

U izjavi na zvaničnom sajtu benda navodi da više neće snimati i održavati koncerte. "Razlog nije zbog naših umetničkih razmimoilaženja ili zbog zdravstvenih problema jer se i Meg i Jack osećaju dobro i dobrog su zdravja.

Razloga za razlaz je mnogo, ali ponajviše da bi sačuvali ono što je divno i posebno oko ovog benda i želeli bi smo da tako i ostane. Meg i Jack žele da zahvale svim svojim obožavaocima i poštovaocima za izvanrednu podršku koju su im pružili tokom poslednji 13 godina. Third Man Records će nastaviti da objavjuje neobjavljene snimke sa koncerta i studija" navodi se u zvaničnoj izjavi.

U izjavi na sajtu koju potpisuju lično Meg i Jack se dodaje: "The White Stripes više ne pripadaju Meg u Jacku. The White Stripes pripadaju vama i vi sada sa njima možete da radite šta god poželite. Lepota umetnosti i muzike je u tome što može da traje zauvek ukoliko ljudi to žele. Hvala vam što ste sa nama podeii ovo iskustvo. Vaše učešće nikada neće nestati i mi smo vam zauvek zahvalni’.

Često se govorio o kraju benda budući da su The White Stripes 2007. godine prekinuli turneju zbog bolesti Meg i od tada nisu nastupali i snimali. Bend je poslednji album ‘Icky Thump’ objavio 2007. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend