Muzičke vesti

London obeležio mesto na kojem se okupio legendarni bend Pink Floyd

London je dobio mini-znamenitost, koju ljubitelji muzičke grupe Pink Floyd neće propustiti.

U Londonu je postavljena ploča posvećena muzičkoj grupi Pink Floyd, kako bi se naznačilo gde su se tačno prvi put okupili i formirali svetski poznati britanski bend.

Nik Mejson, Rodžer Voters, Dejvid Gilmor i Sid Baret su 1965. osnovali bend kao studenti arhitekture, a ploča koja je postavljena u njihovu čast stoji na zidu Univerziteta Vestminster u Ulici Regent. Dostupna je za turiste neprestano.

U Londonu se mogu pronaći mnoge stvari koje imaju veze sa Pink Floydom, poput zgrade elektrane Batersi, koja se našla na naslovnoj strani albuma iz 1977. godine, piše Atlas obscura.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend