Muzičke vesti

Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na “Evrosong 2020”

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na "Pesmi Evrovizije" u Holandiji 2020. godine i raspisala javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju, saopšteno je iz RTS.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine. Kako se navodi u saopštenju, u cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje “Pesma Evrovizije 2020”, koje će biti održano 12, 14. i 16. maja 2020. godine u organizaciji Evropske radio-difuzne unije (EBU).

Roterdam je u neizvesnoj trci sa Mastrihtom izabran za domaćina 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrope. Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za “Pesmu Evrovizije 2020” obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju – muzičkom festivalu.

Ako od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju, dodaje se u saopštenju RTS-a.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend