Muzičke vesti

Poznati reper je prvi „neklasični muzičar“ dobitnik Pulicerove nagrade

Reper Kendrik Lamar dobio je ovogodišnju Pulicerovu nagrdu za muziku za svoj album "DAMN", objavljeno je u Njujorku. To je prvo neklasično džez delo kome je dodeljena ova nagrada.

Dobitnici ovogodišnjih Pulicerovih nagrada za novinarstvo i umetnost objavljeni su sinoć na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. 

Odbor Pulicerove nagrade je saopštio da je Lamarov album obuhvata kompleksnost afroameričkog i američkog života. Lamar je hvaljen za svoju duboko lirski sadržaj izuzetne nastupe uživo i svoj duboki miks hip-hopa, izgovorenih reči, džeza, soula, fanka, poezije i afričkih zvukova. 

Njegovi glavni albumi „Good kid, m.A.A.d city“, „To Pimp a Butterfly“ i „DAMN“ postali su umetnička dela, na kojima se nalaze pesme u kojima je Lamar pevao o tome kako je biti crnac, o uličnom životu, policijskom nasilju, izdržljivosti, preživljavanju. Njegov rep je tako postao glas generacije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend