Muzičke vesti

R.E.M. slavi 25 godina svog kultnog albuma i ima dve nove stare pesme

Čuvena američka rok grupa R.E.M. ove godine proslavlja 25. godišnjicu izlaska jednog od svojih najpoznatijih i najznačajnijih albuma "Automatic for the People".

Bend će, tim povodom, objaviti reizdanje albuma koje će se u prodaji naći 10. novembra. Album će biti (re)izdat u nekoliko različitih formata. 

„Deluxe Edition“, na četiri diska, sadržaće 20 prethoodno neobjavljivanih demo snimaka benda sa proba za „Automatic for the People“. 

„Deluxe Anniversary Edition“ imaće posebno pakovanje u kome će se, osim diskova, naći i knjiga od 60 stranica, sa do sada neobjavljivanim fotografijama benda. Tu je i „25th Anniversary Edition“, na dva diska, koje osim reizdanja albuma, sadrži snimke sa jedinog živog nastupa R.E.M.-a iz 1992. godine. 

Kao najavu slavljeničkog izdanja, bend je objavio delove prethodno neobjavljivanih demo numera „Mike’s Pop Song“ i „Devil Rides Backwards“.

Originalni album „Automatic for the People“ objavljen je 5. oktobra 1992. godine. Do sada je prodat u više od 18 miliona kopija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend