Muzičke vesti

Svi na pod! i Vlada Divljan snimili pesmu

"Zvuk ulice" je zajednička pesma mladog beogradskog benda i legende jugoslovenske muzičke scene.

Popularna domaća grupa Svi na pod! upravo je završila svoj prvi i dugo očekivani album na kojem će se naći i novi singl snimljen ove jeseni sa Vladom Divljanom. Predvodnik Idola i jedan od najistaknutijih muzičara novog talasa iz osamdesetih, za ovu međugeneracijsku saradnju napisao je pesmu "Zvuk ulice" po imenu benda u kojem je i sam nekad svirao.

Saradnja između grupe Svi na pod! i kultnog muzičara počela je zajedničkim koncertom ovog leta kada su zvezde večeri bili Vlada Divljan i njegov bend Nevladina organizacija. "Posle njihovog nastupa, mi smo svi pali na pod od ushićenja, a posle našeg nastupa oni su su se od sreće učlanili u Nevladinu organizaciju" seća se Divljan i nastavlja: "Onda su me Bojana i Petar zvali i predložili da snimimo nešto zajedno. Tih sam dana baš krenuo da radim na pesmi sa radnim naslovom "Zvuk ulice", tako se zvao bend koji je prethodio Idolima i u kome smo svirali Zdenko Kolar, bubnjar Kokan Popović i ja, odnosno trojka koja se ponovo našla u studiju 1982. na snimanju albuma "Odbrana i poslednji dani". Na neki način su me na razmišljanje o "Zvuku ulice" potakli baš momci i devojka iz Svi na pod, i kada smo se u septembru našli u Petrovom studiju ‘Destilerija’ bilo je logično da krenemo baš sa tom idejom. Ostalo je istorija…", napisao je Divljan u poruci sve brojnijim fanovima ove beogradske grupe.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend