Muzičke vesti

The Brand New Heavies posle tri godine ponovo u Beogradu

Autentični jazz-funk-soul-RnB sastav The Brand New Heavies održaće dva koncerta (29. i 30. oktobra) u beogradskom klubu Bitef art cafe, a u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaff - Sessions.

Pioniri londonske Acid jazz scene The Brand New Heavies svoju veliku ljubav prema „fank gruvu“ iz sedamdesetih godina uspeli su da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula i to u eri u kojoj dominira hip-hop.

Izgradili su kult u londonskom klabingu, te uspeli da prežive promenu u kojoj je retka gruv scena nestajala, dok se rađao i razvijao „acid house“.

Pod uticajem repera Q-Tip i MC Search prihvatili su hip-hop zvuk da bi izdali „Heavy Rhyme Experience Vol. 1“, na kojem su se kao specijalni gosti pojavili reperi Main Source, Gang Starr, Grand Pub i Pharcade.

U narednim godinama, grupa se istakla albumima „Brother sister“, „Trunk Funk: The Best of the Brand New Heavies“ i „Get Used to It“.

Osnivači benda Simon i Andrew ujedno su i kantautori i producenti 16 singlova koji su se našli na top 40 listama, dok je prodaja njihovih albuma prešla broj od 2,5 miliona kopija.

Poslednjih godina radili su na novom albumu koji je izdat nedavno, 6. septembra, pod nazivom „TBNH“.

Bend je već krenuo na svetsku turneju, dok će njihov dolazak u Beograd značiti da će srpska publika biti među prvima koja će imati priliku da čuje pesme sa novog albuma.

The Brand New Heavies nastupali su u Beogradu pre tri godine, gde su, u okviru istog serijala, održali rasprodate koncerte o kojima se i dalje priča, zbog čega su organizatori serijala ove godine zakazali još dva datuma u okviru kojih će publika moći da uživa u njihovim nastupima 29. i 30. oktobra u kultnom klubu Bitef art cafe.

Oni će biti drugi izvođači nove sezone Musicology Barcaff Sessions serijala, u okviru kog će se pojaviti i muzičari poput francusko-marokanske kantautorke Hindi Zahre, 28. i 29. septembra i virtuoznog gitariste grupe Vulfpeck, Cory Wonga, 7. novembra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend