Muzičke vesti

Underworld na Exit-u 2011.

Nakon nastupa za pamćenje na EXIT-u 2005. godine, Underworld se vraća na festival sa novim albumom, ali s nesmanjenom muzičkom harizmom.

Pored njih, svirku na festivalu koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula, potvrdio je i bend sasvim osobenog zvuka, američka indi senzacija sa istočnoevropskom emocijom, Beirut.

Pioniri elektronske muzike, britanski Underworld se nakon osam objavljenih studijskih albuma vraćaju u Srbiju da podsete posetioce festivala koliko dobre žurke prave. Njihov poslednji album Barking objavljen u septembru 2010. godine predstavlja gromoglasan povratak na scenu kojim su još jednom pokazali kreativnu nadmoć u svom žanru. Album je bio dostupan za besplatno preuzimanje na njihovom sajtu, a i sjajno prihvaćen od strane kritike.

Sara Bi, kritičarka za BBC Music, primetila je da album nosi ‘lakoću i radost njihove muzike, koja se kombinuje sa bestidnom žestinom, kao i osećaj dubokog zadovoljstva i mira. Verni su sebi, uvek ono što jesu, i možemo slobodno reći da je ovo zvuk muzičara koji nemaju šta da dokažu, a imaju sve da daju.’ Nepobedivi majstori neverovatnih elektronskih nastupa uživo, na čelu sa energičnim Karlom Hajdom, još jednom će prodrmati posetioce tvrđave i učiniti da svi kolektivno zaigraju.

Jedan od najegzotičnijih bendova indi talasa, Beirut, na čelu sa zapanjujuće talentovanim Zakom Kandonom, biće jedan od hedlajnera Fusion bine EXIT festivala. Ono što svakako karakteriše muziku mladog frontmena Beiruta je njegova opčinjenost zvucima Evrope, od balkanske romske muzike, preko polke do francuskih šansona, koje izuzetno dobro začinjava svojim poetičnim vokalom. Melanholični raštimovani orkestar sa istočnoevropskom patinom stekao je ogroman broj obožavalaca širom sveta sa svoja dva objavljena albuma, "Gulag Orkestar" iz 2005. i "The Flying Club Cup" iz 2007, a deo njihovog trećeg studijskog albuma koji je u pripremi imaćemo priliku da čujemo i na samom EXIT festivalu.

Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula nastaviće da svoje fanove snabdeva najboljim izvođačima iz celog sveta na 20 bina, a ove godine dočekaće i svog dvomilionitog posetioca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend