Muzičke vesti

Uskoro novi album grupe Coldplay

Najveći bend na planeti u ovom trenutku, grupa Coldplay, danas je objavila dve nove pesme najavljujući album “Everyday Life” za 22. novembar. Bend je poslao poruku svetu: „Živi smo!“.

Coldplay je u dosadašnjoj karijeri osvojio devet “Brit” muzičkih nagrada, šest “MTV Video Music Awards”, sedam nagrada Evropskog MTV-a i sedam „Grammy“ nagrada. Bend je prodao preko 100 miliona albuma širom sveta što ga uvršćuje na listu muzičara sa najviše prodatih izdanja. Zastupljeni su na listi najboljih bendova u dvehiljaditim magazina Roling Stone. Bend je učestvovao u mnogim društveno-političkim akcijama poput Oxfam’s Make Trade Fair i Amnesty International, a bili su i deo svih većih dobrotvornih projekata poput: Band Aid 20, Live 8, Global Citizen Festival, Sound Relief, Hope For Haiti Now: A Global Benefit For Earthquake Relief… Grupa Coldplay važi za neprikosnoveni koncertni sastav što je zabeleženo na izdanju “Live in Buenos Aires” (2018).

Nastao 1996, londonski sastav Coldplay je na početku bio naklonjeniji alternativnom rok zvuku i pripadao je grupi bendova nastalim posle brit pop talasa. Već je tada bilo očigledno da frontmen, tekstopisac, aranžer, pevač i pijanista Chris Martin poseduje talenat koji prevazilazi okvire žanra. Nakon dvadeset dve godine karijere i sedam izuzetnih studijskih izdanja, Chris je stvorio prepoznatljiv zvuk grupe Coldpaly učinivši bend svetski priznatim pop fenomenom. Svoje karijere su, na temeljima pesama i izdanja ovog sastava, počinjali Ed Sheeran, Maroon 5 – generacije pop umetnika koji dele emociju i toplodušnost grupe Coldplay.

Nakon tri godine izdavačke pauze, bend je upravo objavio dve nove pesme. “Orphans” poseduje prepoznatljiv stadionski huk koji se postiže horskim pevanjem, dok ga muzički možemo okarakterisati kao posvetu delima Paula Simona. Pesma “Arabesque” bliska je zvuku bendova nastalih na prelazu između glam roka i panka. Svojom virtuoznom solo deonicom obogatio je saksofonista i čuveni afrički muzičar Femi Kuti.

Budući album nazvan je “Everyday Life” i inspirisan je svakodnevicom onakvom kakvom je doživljavaju članovi benda pokušavajući sebe da stave u ulogu jedinog posmatrača. “Everyday Life” čine celine nazvane “Sunrise” i “Sunset” i naći će se u prodaji širom sveta 22. novembra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend