Muzičke vesti

„Vlada je bio muzička snaga koja je obeležila živote mnogih generacija!“

Dugoočekivani film o čuvenom Idolu i kultnom muzičaru Vladi Divljanu - "Nebeska tema", scenariste i reditelja Mladena Matičevića, premijerno je prikazan u beogradskom Sava centru.

Pre projekcije, Srđan Gile Gojković, lider sastava Električni orgazam, za Tanjug je izjavio da je Divljan jedan od najznačajnijih autora pop muzike svih vremena.

„Vlada je bio neprikosnoveni vođa Idola, muzička snaga koja je obeležila živote mnogih generacija. Verujem da će neka nova generacija uspostaviti kreativni milje u kojem će stvarati muziku kao što smo to radili mi, naročito Vlada Divljan“, rekao je Gile.

Zdenko Kolar, basista kultne novotalasne grupe VIS Idoli, podsetio je da su on i Vlada Divljan bili komšije.

„Delio nas je samo zid, a mi smo delili sve. Vlada je bio moj prijatelj i muzički ‘Proka pronalazač’ novog talasa u Beogradu“, rekao je Kolar.

Film „Nebeska tema“ sniman je na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

U filmu učestvuju prijatelji, saradnici i poštovaoci Vlade Divljana i njegovog stvaralaštva: Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Srđan Šaper, Aleksandar Šandorov, Goranka Matić, Dina Divljan, Bojana Vunturišević, Dubravka Marković i članovi benda Ljetno kino.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend