Trivia

Agnes Varda: Srećna sam, ali nisam ponosna na Oskara

Prva žena nominovana za počasnog Oskara u godišnjoj konkurenciji, belgijska režiserka dokumentarnih filmova Agnes Varda, izjavila je agenciji AP da nije ponosna što joj je Američka filmska akademija dodelila tu nagradu.

U telefonskoj izjavi agenciji, Varda je rekla da joj je drago što će dobiti počasnog Oskara, ali je nekoliko puta ponovila da je to ne čini ponosnom.

Nema razloga da budem ponosna, već da budem srećna, jer pravim filmove koje ljudi vole, rekla je ona.

„Ja volim to što radim, ali to ne radim zbog počasti ili zbog para, jer moji filmovi nikada nisu zarađivali“, rekla Varda.

Varda koja ima 89 godina je ujedno i najstarija osoba koja je nominovana za Oskara. Ona je počasnu nagradu primila u novembru a nominovana je u godišnjoj konkurenciji za dokumentarni film Faces Places koji je producirala njena ćerka Rozali.

Taj film, koji se prikazuje u SAD od oktobra, je snimljen u saradnji sa uličnim umetnikom poznatim kao Džej Ar i on je sniman više od 18 meseci jer Varda nije mogla da radi više od sedam dana mesečno.

„Nisam mogla da snimam duže od jedne nedelje mesečno jer sam se zamarala. Stara sam“, rekla je ona.

Varda nije prisustvovala svečanom ručku za sve nominovane za Oskara ali je Džej Ar doneo njenu sliku u prirodnoj veličini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend