Trivia

Američki izdavači beže od memoara Vudija Alena

Američki oskarovac i reditelj Vudi Alen, koji se usled optužbi da je zlostavljao usvojenu kćer suočio s prezirom kolega iz filmske industrije, ne uspeva da pronađe izdavača za svoje memoare, piše Njujork tajms.

Čini se da niko ne želi da objavi nove memoare Vudija Alen jer je u Americi stekao status „persone non grate“.

Po pisanju lista Alen je prošle godine svoju knjigu ponudio raznim izdavačima, ali svi su je odbili zbog straha od „negativnog publiciteta“ i od pokreta Me Too.

Čelni ljudi u američkim izdavačkim kućama veruju da bi za njih saradnja s rediteljem bila „pogubna“.

Navodno je reditelj svoj projekt još prošle godine ponudio najvećim američkim izdavačima – „HarperCollins“-u, „Hachette“-u, „Macmillan“-u, „Simon & Schuster“-u i „Penguin Random House“-u.

Otkad je pokret Me Too posvetio pažnju njegovom navodnom zlostavljanju ćerki Dilan Ferou kad je imala sedam godina, Alen je u nemilosti izdavača iako je oslobođen optužbi.

Brojni glumci i glumice, koji su ranije radili s Alenom distancirali su se od njega i rekli da s njim više ne nameravaju da sarađuju.

Dugogodišnja Alenova prijateljica i spisateljica Defne Merkin kaže da je na memoarima radio jako dugo te da oni verojatno nude i njegovu stranu priče.

„Lično ne vidim nikakav posao u njegovoj budućnost“, smatra urednik za nagrade Verajitija Tim Graej dodajući kako se nada da će mu istorija biti sklonija od aktuelnog trenutka.

Zasad je želju za saradnjom pokazala španska produkcijska kuća Mediapro koja je s rediteljem u februaru potpisala sporazum o snimanju novog filma, a izdavača za memoare će možda uspeti da pronađe u Francuskoj.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend