Trivia

Depardje: Ličim na Pugačova

Glavni grad ruske republike Mordovije Saransk prvi je ruski grad koji je francuski glumac Žerar Depardje posetio kao državljanin Rusije, javio je Itar-Tass.

Nakon što je u crnomorskoj luci Soči 5. januara dobio pasoš uz posredstvo ruskog predsednika Putina, Depardje je doputovao u istočni grad Saransk (700 km od Moskve), gde su ga na aerodromu, pored brojnih obožavalaca i novinara, dočekali predsednik Mordovije Vladimir Volkov, predsednik skupštine ove republike Vladimir Čibirkin i gradonačelnik Saranska Petr Tultajev.

Slavni francuski glumac poslužen je tradicionalnim palačinkama, a njemu u čast izvedene su narodne pesme.

Depardje je zatim obišao grad, posetio muzej, crkvu Svetog Fjodora (gde mu je poklonjena ikona), kao i spomenik Jemeljanu Pugačovu, vođi kozačke seljačke bune u vreme Katarine Velike, javila je ruska televizija.

Glumac, koji je ranije više puta izjavio da mu je san da igra Pugačova, u razgovoru s novinarima rekao je da sa vođom bune ima i fizičke sličnosti, što se, kako je kazao, obilaskom ovog spomenika i potvrdilo.

Depardje se kasnije sastao sa lokalnim stanovništvom u zgradi opere i baleta, a Volkov mu je ponudio da se nastani u Saransku.

Glumcu je uručen i simbolični pasoš stanovnika Mordovije, a na poklon su mu data i dva mačeta.

Depardje je od Putina krajem decembra zatražio rusko državljanstvo u znak protesta zbog napada kojima je bio izložen u javnosti, jer se suprotstavio plaćanju visokog poreza za bogataše, novoj meri socijalističke vlade francuskog predsednika Fransoe Olanda.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend