Trivia

Džej Zi je prvi reper milijarder

Američki reper Džej Zi (Jay-Z) u jednoj od svojih poznatijih pesama peva kako ima 99 problema, ali čini se da bogatstvo svakako nije jedan od njih, s obzirom da se taj muzičar i producent danas smatra milijarderom.

Repera je milijarderom proglasio Forbs, finansijski magazin koji svake godine objavljuje listu najbogatijih ljudi na svetu.

Forbs procenjuje da je Džej Zi, rodom iz njujorške četvrti Bruklin, sada „težak“ više od milijardu dolara, čime je postao prvi hip-hop muzičar kojem je to uspelo.

Uskoro bi to mogao postati i Dr Dre, koji se 2014. sam prozvao „prvim milijarderom u hip-hopu“ nakon što je postigao 3,2 milijardi dolara vredan dogovor sa Eplom za „Beats Electronics“, seriju zvučnika i slušalica.

Ali, Forbs je tada procenio da taj reper iz Los Anđelesa „vredi“ 800 miliona dolara.

Džej Zi, suprug pevačice Bijonse, pravog imena Šon Karter, zarađivao je kao diler u Bruklinu, a 1996. osniva svoju diskografsku kuću „Roc-A-Fella“, koja objavljuje njegov album prvenac „Reasonable Doubt“. Usledio je veliki broj albuma i 22 Gremija.

Bogatstvo je povećao poslovnim dogovorima u svetu alkoholnih pića, nekretnina i umetnina, kao i udelima u kompanijama poput Ubera i Tidala.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend