Trivia

Ed Širan i Dua Lipa favoriti za muzičku nagradu Brit

Pevač Ed Širan koji je nedavno izdao treći album i mlada pevačica Dua Lipa favoriti su za britansku muzičku nagradu Brit osvojivši najviše nominacija, prenosi AFP.

Širanov album „Divide“, koji je rasprodat u Velikoj Britaniji, nominovan je za najbolji britanski album godine a u konkurenciji se nalaze albumi Due Lipe, Stromzija, Džeja Hasa i RagenBoun Mena.

Širan je nominovan u četiri kategorije, među kojima za najboljeg britanskog umetnika pored Lijama Galagera iz bivšeg benda Oejzis, Stromzija, Lojlija Karnera i RagenBoun Mena.

Pevačica Dua Lipa (22), dobila je pet nominacija, među kojima za najbolju britansku umetnicu.

Za najbolju grupu su nominovani „Gorilaz“, „London Gramar“, Rojal blad“, „Volf Alis“ i „Eks eks eks“. 

Na prošlogodišnjoj dodeli najviše nagrada je posthumno dobio Dejvid Bouvi kao najbolji umetnik i za najbolji album „Blackstar“.

Dodela nagrade zakazana je za 21. februar u Londonu. 

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije. 

Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel i Majkl Džekson.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend