Trivia

Igi Pop pravi mini-seriju o panku

Igi Pop će producirati novu dokumentarnu mini-seriju o panku, od četiri epizode, u kojoj će se nalaziti intervjui s brojnim velikim imenima te scene iz sedamdesetih godina.

Serija je jednostavno nazvana „Punk“, a premijerno će biti prikazana 11. marta na američkoj televizijskoj mreži Epix.

Među pank muzičarima koji će se pojaviti u seriji su Džon Lidon (Sex Pistols), Marki Ramon (Ramones), Vejn Kramer (MC5), Dželo Bijafra (Dead Kennedys), Debi Hari i Kris Stejn (Blondie).

U dokumentarcu će se govoriti i fanovi panka – Dejv Grol (Nirvana, Foo Fihters), Fli (Red Hot Chili Peppers) i Daf Mekegan (Guns N’ Roses). Takođe, u seriji će biti prikazane i glavne figure muzičke industrije tog vremena kao što su Deni Filds, direktor Electra Records, novinar Legs Meknil, režiserka Penelopi Sfiris, poznata i po popularnoj komediji iz 1992. godine (o dva rokera) „Vejnov svet“, prenosi NME.

Drugi detalji o sadržaju dokumentarca još nisu poznati.

Zna se još da Igiju, kao izvršnom producentu, pomaže njegov prijatelj Džon Varvatos, modni dizajner i veliki obožavalac roka, a koji je nedavno otvorio i sopstvenu muzičku kuću (John Varvatos Records). Za njih će, kako piše NME, velšanski rok bend Priti Višis (Pretty Vicious) naredne godine izdati svoj debitantski album.

Varvatos je rekao da je istraživanje i oživljavanje istorije panka za njega apsolutno – posao ljubavi. „Sposobnost panka da prevaziđe podelu među generacijama u svojoj kulturi, muzici i stilu je priča koja mora da bude ispričana, tako da – Hey Ho, Let’s Go“, dodao je.

Iggy Pop se pojavljuje na božićnom albumu Vilijama Šatnera, u duetskoj pesmi „Silent Night“. Nedavno je sarađivao i sa Underworld-om na mini albumu „Teatime Dub Encounters“. Svoj poslednji, sedamnaesti po redu studijski album objavio je u martu 2016. (Post Pop Depression), na kom je sarađivao sa Džošom Homom i Dinom Fertitom iz benda „Queens of the Stone Age“ i sa Metom Heldersom, bubnjarom grupe „Arctic Monkeys“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend